РЕЖИМ РОБОТИ ПУГАЧІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ

1. Тривалість навчального року

 

Освітній процес у 2023/2024 навчальному році організовується в межах навчального року з 01.09.2023  по 28.06.2024  р.

 

2. Умови та форми організації освітнього процес.

Освітній процес організовується в безпечному освітньому середовищі за очною формою навчання, (на підставі заяв батьків та рішення педагогічної ради – протокол № 8 від 31.05.2023) із  забезпеченням безумовного переривання освітнього процесу у разі включення сигналу «Повітряна тривога» та евакуацією учасників освітнього процесу до найпростішого укриття вул. І.Франка, 20 с. Пугачівка ЗДО «Сонечко». У закладі запроваджено кабінетну  систему але  пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами не здійснюється, окрім уроків інформатики, фізичної культури, фізики, хімії ( *Форма організації освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року в залежності від безпекової ситуації в Уманському районі).

 

3.Заклад працюватиме за п’ятиденним режимом

в одну зміну за очною формую навчання з 8.00- 16.00 год..

 

4.Тривалість уроків:

 -у 1-х класах - 35 хвилин

-у 2 - 4 класах - 40 хвилин

- у 5 - 11 класах - 45хвилин

 

5.Розклад дзвінків

№ урок

1 клас (35 хвилин)

2-4 класи (40 хвилин)

5-9, 10-11 класи (45 хвилин)

Початок

Закінчення

Перерва

Початок

Закінчення

Перерва

Початок

Закінчення

Перерва

1 урок

9.00

9.35

20 хв.

9.00

9.40

15 хв.

9.00

9.45

10 хв.

2 урок

9.55

10.30

20 хв.

9.55

10.35

15 хв.

9.55

10.40

10 хв.

3 урок

10.50

11.20

20 хв.

10.50

11.30

20 хв.

10.50

11.35

15 хв.

4 урок

11.50

12.20

30 хв.

11.50

12.30

20 хв.

11.50

12.35

15 хв.

5 урок

12.50

13.25

 

12.50

13.30

15 хв.

12.50

13.35

10 хв.

6 урок

     

13.45

14.15

 

13.45

14.30

10 хв.

7 урок

           

14.40

15.25

 

 

6. Режим  проведення курсів за вибором , факультативів,

додаткових занять

  для учнів 5, 6, 10-11 класи -6-7 уроки (13.45(14.40год.)год)

 

7. Графік харчування: 

Кількість посадкових місць у їдальні – 68

1 –1- 4 класи – після  3-го уроку (11:35 – 11:50 год.);

2 – 5-11 класи  – після 4-ого уроку (12:35 – 12:50 год.).

 

8.Завершення занять:

у 1-х класах – о13 годині 25хвилин;

у 2-4 класах – о 13 годині30хвилин;

у 5-9 класах – о 14 годині 30 хвилин;

у 10-11 класах – о 15 годині 25 хвилин.

 

9.Робота ГПД для учнів:

-1 класу: Прийом дітей 13.25 год..

 -2-4-х класів:Прийомдітей 14.15 (13.30) год.

 

Виїз ддодому 15.25 

 

Додаток 1

Алгоритм дій на випадок сигналів «Повітряна тривога»

та «Відбій повітряної тривоги»

 

Попередні заходи з підготовки учасників освітнього процесу до дій за сигналом «Повітряна тривога»

Вчитель (класний керівник), під час першого заняття, знайомить учнів класу з місцем розташування їхнього укриття, правилами поведінки під час переміщення до укриття та перебування в ньому. Педагог пояснює учням дії за сигналом «Повітряна тривога». Проводить практичне навчання з евакуації.

Визначає з учнями перелік необхідних речей, які учасники освітнього процесу повинні взяти із собою в укриття. Веде суворий облік дітей, що прийшли до школи, з’ясовує з батьками причини відсутності дитини.

 

 

Дії вчителів у разі проведення занять і увімкнення сигналів тривоги

            У випадку сигналу «Повітряна тривога»:

1.        Відповідальна особа (заступник директора, черговий технічний працівник) вмикає наявну систему оповіщення закладу (шкільний дзвоник). 

2.        Учитель сповіщає учнів про загрозу, шикує учнів в приміщенні класу, супроводжує шеренгу здобувачів освіти до укриття (за визначеним маршрутом та графіком).

3.        Для супроводу учнів початкових класів можуть бути залученні асистенти вчителів та інші працівники закладу.

4.        Відповідальна особа (заступник директора,черговий технічний працівник) після оголошення сигналу оповіщення перевіряє всі приміщення закладу на відсутність у них дітей та працівників, по завершенню перевірки прямує до укриття.

5.        Учні, які знаходяться на подвір'ї закладу, під час сигналу оповіщення, під керівництвом чергового педагога рухаються до укриття.

6.        У середині укриття вчителі повинні допомогти учасникам освітнього процесу швидко та спокійно зайняти місця визначені для класу, доповісти заступнику директора про кількість осіб в укритті та кількість дітей, які були на заняттях до сигналу тривоги.

7.        Під час перебування в укритті вчителі організовують змістовну діяльність учнів, здійснюють необхідну психологічну підтримку та заходи для спокійного перебування в закритому приміщенні.

8.        Після завершення небезпеки та оголошення про відбій тривоги, вчителі під керівництвом заступника організовано виводять учнів з укриття згідно графіку.

9.        Спокійне переміщення дітей з особливими освітніми потребами до укриття здійснюють асистенти вчителя, попередньо провівши з ними бесіди.

10.    Для швидкого надання медичної допомоги, в приміщенні укриття перебуває медичний працівник, який контролює стан здоров’я учнів та працівників, температуру та вологість повітря, дотримання протиепідемічних вимог.

11.    Дезінфекція та вологе прибирання проводиться після кожного використання укриття (включає очищення і дезінфекцію дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо).

 

 Дії працівників їдальні у разі включення сигналу «Повітряна тривога»

Під час включення сигналу тривоги всі учні повинні припинити процес харчування.  У супроводі вчителів діти організовано переходять до укриття та перебувають там до завершення тривоги.

Працівники їдальні зобов’язані утилізувати готові страви, що були порціоновані учням після сигналу «Відбій повітряної тривоги». За наявності індивідуальних контейнерів для харчових продуктів готові страви  перекладаються в них для прийому в укритті.

У разі проголошення сигналу «Повітряна тривога» під час приготування страв, працівники харчоблоку зобов’язані призупинити технологічний процес, знеструмити обладнання. перекрити водопостачання, вимкнути світло та перейти до укриття. Після завершення тривоги технологічний процес відновлюється з урахуванням конкретних страв, стадії їх готовності терміну зберігання: готові страви (технологічний процес, яких завершився) можуть зберігатись до 2 годин в незмінних ємкостях (в посуді приготування). Такі страви в подальшому підлягають термічні обробці, бракеражу та видачі. Готові страви, що зберігались 2 і більше години, підлягають утилізації.

 

Готові страви,  які знаходяться на плиті в ємкостях приготування терміном до 2 годин підлягають бракеражу, повторній термічній обробці, повторному бракеражу та видачі для споживання, більше 2 годин підлягають утилізації.